Ψήφισμα της ΠΟΙΚΞΓ για την επέτειο του δυστυχήματος στα Τέμπη
Στις 28 Φεβρουαρίου κλείνει ένας χρόνος από την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, το έγκλημα των Τεμπών. Ένα χρόνο μετά και με την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν και η αλήθεια για το έγκλημα συνεχίζει να καλύπτεται από ένα πέπλο, το οποίο και η ίδια η εξεταστική επιτροπή κρατεί. Ένα χρόνο μετά και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες.
Η κοινωνία, οι οικογένειες των θυμάτων, οι επιζήσαντες απαιτούν απαντήσεις σε αυτά τα πολλά «γιατί». Αυτές τις απαντήσεις τις οφείλουμε και σε αυτούς τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.
Το διοικητικό συμβούλιο της PALSO, εκφράζοντας την κοινωνική διεκδίκηση των απαραίτητων απαντήσεων αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων εκδίδει το παρόν ψήφισμα και ζητά:
- Να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας.
- Να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στο έγκλημα.
Ευρεση
Τελευταία νέα
- Ενημέρωση 22/1/2026 22 January 2026
- Εγκύκλιος εξετάσεων NOCN Μαΐου 2026 16 January 2026
- Εγκύκλιος εξετάσεων LAAS Μαΐου 2026 15 January 2026
- Ενημέρωση 12/1/2026 12 January 2026
- Ενημέρωση 8/12/2025 8 December 2025
